Peixos (Amèrica)

Pez napoleon:

El peix Napoleó es pot reconèixer a l’instant per la seva grandària, color i forma. És un dels majors peixos d’esculls al món i alguns exemplars poden créixer fins a 2,30 metres, i pesar 190 quilograms.

Té llavis carnosos i un gep en el cap que és similar a un barret napoleònic, d’aquí el nom. Aquest gep es fa més prominent amb l’edat.

Perquè es esta en extinció?

Com en la gran majoria dels peixos en perill d’extinció, aquests s’enfronta a diverses amenaces o riscos a causa del cotitzat de la seva carn, la qual ha estat considerada com un apetitós *manjar, sent comercialitzada, clandestinament, a diversos mercats del món. Les principals amenaces del peix *napoleón en perill d’extinció són:

PESCA AMB ARPÓ

És una de les pitjors maneres de capturar a aquest peix. Els busos solen baixar a les profunditats del mar de nit, quan el peix està hivernant, i paralitzar-los ruixant cianur al voltant dels esculls, d’aquesta manera, el peix napoleó perd la capacitat de nedar en aquest moment, sent ferit a mort amb el tir de arpó.

DEGRADACIÓ DE L’HÀBITAT

La pesca amb dinamita és una tècnica poc usada, però encara emprada en algunes parts del món per capturar a aquests peixos. La dinamita sol destruir els esculls posant al descobert als peixos napoleons en perill d’extinció. Aquesta tècnica acaba amb l’hàbitat marí no solament del peix napoleó, sinó de moltes altres espècies que habiten en els corals.

Caballito de mar:

Els cavallets de mar o hipocamps (gènere Hippocampus), constitueixen un grup de peixos marins pertanyents a la família Syngnathidae, que també inclou als peixos pipa. Una altra de les amenaces és la destrucció dels seus hàbitats; els singnàtids es mouen molt poc, viuen generalment en ecosistemes costaners poc profunds, com les praderies marines o les comunitats de macroalgues, espais sotmesos a nombrosos impactes, de manera que el seu deteriorament o desaparició suposa el declivi i l’extinció de les seves poblacions.

Pepino de mar común:

(Holothuroideaconocidos) vulgarment com cogombres, espardenyes, fita de mar o carajos de mar, són una classe del tall Equinoderms que inclou animals de cos vermiforme allargat i tou que viu als fons dels mars de tot el món. Es coneixen des del Silurià, fa uns 400 milions d’anys. Es coneixen unes 1400 espècies. Aquests espècimens han estat notícia en els últims anys a causa de la pesca il·legal que els ha posat en risc d’extinció. Malgrat que la seva explotació està autoritzada fora de la temporada de veda, les accions dels pescadors furtius han generat venda no autoritzada i fins i tot actes de violència per part dels que volen comerciar aquests animals. Cal destacar que entre els principals països consumidors destaquen Xina, Espanya, França, Malàisia, Japó, Filipines, Perú, entre d’altres.