Mamífers (Oceania)

Dingo:

(Canis lupus dingo) el dingo, un gos salvatge que habita aquesta terra per més de 3500 anys. També li ho veu en el sud-est asiàtic, d’on se suposa és originari. Els experts ho han classificat com una subespècie del llop gris o canis lupus.
El dingo és el depredador terrestre mes nombrós a Austràlia, encara que per a molts grangers australians, que pasturen ovelles, és una arma de doble tall ja que si bé es mengen conills, rates i cangurs, perills per al bestiar, també de tant en tant l’ataquen. Però ningú dubte que el dingo és una icona cultural d’Austràlia.
Els dingos són animals salvatges, no domèstics, tenen una quota d’agressivitat que no es porta bé amb les llars humanes. Un dingo mitjana mesura entre 52 i 60 centímetres d’alt i té un pes e entre 13 i 20 quilos. Els mascles són més grans i entre els dingos del sud i el nord d’Austràlia també hi ha diferències de grandària. Si els comparem amb els gossos domèstics les diferències d’ADN sense mínimes, però sí que es registren mutacions.

Numbat: 

El numbat o també conegut pel seu nom científic com numbat, és un mamífer endèmic de la regió australiana, pertanyent a la família Myrmecobiidae. Aquest particular marsupial també és conegut amb el nom de Mirmecobio, encara que en diuen comunament Numbat causa de la manera com ho reconeixien els aborígens australians. La seva distribució original s’estén cap a la zona occidental d’Austràlia, encara que també li aconsegueix a la part sud d’aquest continent a causa d’un assentament artificial, que es va establir per afavorir la seva reproducció en el lloc com també ha passat amb un altre tipus de marsupials amenaçats com el Quokka. L’hàbitat del numbat freqüenta majorment els boscos frondosos d’arbres d’eucaliptus, les branques utilitza aquest marsupial per construir els nius en els seus caus, com a mitjà de protecció o refugi. Solen escollir terrenys margosos i pedregosos amb matolls i arbusts de baixa altura en què pugui trobar fàcilment fulles caigudes dels arbres d’eucaliptus. El numbat enfronta una sèrie d’amenaces que l’inclouen entre els principals marsupials en perill d’extinció del món, les principals amenaces són producte d’activitats humanes, que estan acabant amb la majoria dels marsupials d’Austràlia com passa també amb el cangur arbori.

Quokka:

El Quokka, el nom científic del qual és setonix brachuyrus, és un petit marsupial pertanyent a la família dels macrópodidos que englobin a si MATEIX a la gran Majoria dels marsupials que solem Conèixer. Pogues ser que el nom de quokka no et resulti Molt Conegut i que no hagis SENTIT parlar mai d’AQUESTA espècie, però estem completament segurs que estaràs cansat / a d’haver-ho vist en un gran nombre de fotos que circulin per internet. El su caràcter tan sociable que li Përmet que QUALSEVOL persona Pugui acariciar-ho i su etern somriure afectuós li han canviat ser Conegut com l’animal més feliç del món. Acompanya’ns i Coneix la fascinant vida de este animal feliz.se Troba inscrit dins de de la llista Vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) com un animal Vulnerable en el su hàbitat. Abans que fossin colonitzades per part dels europeus els regions del sud-oest d’Austràlia, els Poblacions de Quokka eren prosperes i s’estenien per enormes Territoris. L’arribada d’aquests primers Emigrants a la dècada de 1930 va portar amb si a les Seves mascotes com a els gats, Guineus, porcs i gossos que amb el temps és convertirien a els Principals depredadors d’AQUESTA espècie.Quan gairebe és tenia resultar el problema que li ocasionaven a els Seus depredadors, apareix 1 nova i major preocupació que existeix a l’actualitat que és la ràpida perdua del su hàbitat degut a l’augment de la població a Austràlia. AQUEST excessiu Creixement a la població d’Austràlia ha provocat que tan Sols a l’Illa de Rottnest és trobin la gran Majoria dels quokka, quedant al continent Austràlia petits grups d’aquests simpàtics animals feliços.