Mamífers (Antàrtida)

 Foca cangrejera 

Lobodon carcinophagus és una espècie de mamífer pinnípedo de la família dels fòcids. S’estima que la seva població és entre 8 a 15 milions d’individus. És una de les foques més ràpides ja que pot nedar a uns 25,74 km / h.5 La foca ros es troba a l’Antàrtida des de fa 15 a 25 milions d’anys, en una època en què aquesta regió era molt més càlida que avui dia. També ha estat vista en zones d’Amèrica del Sud, Austràlia i Nova Zelanda.  La foca ros té una longitud màxima que va des de 2,2 als 2,6 m. El seu pes oscil·la entre els 200 i 300 kg, amb una mitjana de 230 kg. És esvelta i allargada. El color de la seva pell varia des del gris fosc de la temporada hivernal al gris clar de l’estiu. La seva esperança de vida pot superar els 20 anys.


Ballena azul

Balaenoptera musculus també coneguda com rorqual blau, és una espècie de cetaci misticeto de la família Balaenopteridae. La seva mida mitjana és d’entre 24 i 27 m de longitud i pesen entre 100 i 120 t, encara que hi ha registres d’exemplars de més de 30 m de longitud i 170 t de pes, que el converteixen en el major animal del planeta Terra, no només en l’actualitat sinó també el més gran del que es tingui notícia en la història. Les balenes blaves eren abundants en gairebé tots els oceans fins a començaments del segle XX. Durant més de quaranta anys van ser caçades fins gairebé la seva extinció, el que va incentivar la seva protecció per part de la comunitat internacional en 1966. Un informe de 2002 va estimar el seu nombre entre 5000 i 12 000 exemplars a tot el món, localitzats en almenys cinc grups , encara que una investigació més recent sobre la subespècie pigmea suggereix que aquestes dades poden ser una subestimació.

Leopardo marino

(Hydrurga leptonyx) és una espècie de mamífer pinnípedo de la família dels fòcids. És reconeguda habitualment per ser un animal agressiu, solitari i el principal depredador del pingüí emperador. Són grans i musculoses; la seva esquena i cap són de color gris fosc i el seu ventre és gris clar. La part ventral del seu coll és blanquinosa amb punts negres que li donen el nom i que s’estenen pel pit. El seu cap és cuneïforme, el seu musell esquinçat, i el seu coll relativament llarg. Els seus sentits de la vista i l’olfacte estan molt desenvolupats, al que es uneix la seva forma hidrodinàmica, per convertir aquesta espècie en un depredador terrible. Cacen sota l’aigua, encara que no es capbussen profundament. Les seves dents davanters són aguts, els canins són llargs, els postcaninos presenten tres cúspides afilades i els seus queixals es traven de manera que recullin les gambetes krill.