Mamífers (Asia)

Cavall Przewalski

El cavall de Przewalski, cavall salvatge mongol o takhi és una subespècie de cavall salvatge, tot i que alguns autors suggereixen elevar-lo a la categoria d’espècie, (Equus Ferus przewalskii), que és el parent vivent més proper als cavalls domèstics. En el passat, va quedar extint en estat salvatge, però a la dècada del 2000 els esforços de conservació van permetre alliberar-ne una població salvatge d’uns 200 exemplars.

Perquè es esta en extinció?

  • Les principals amenaces a la qual s’enfronta el cavall salvatge mongol són la caça i el canvi climàtic, que disminueix dràsticament el seu hàbitat. Unes altres dels perills als quals s’enfronta aquesta subespècie són la seva estada amb cavalls domèstics, la qual cosa els exposa a malalties noves a les quals no estan immunitzats. A més, també sofreixen riscos per l’encreuament entre espècies, la qual cosa disminueix el nombre d’exemplars purs del cavall salvatge mongol.

Elefant asiàtic

 L’elefant asiàtic té un cos enorme, però amb les orelles mes petites que els elefants africans. Els mascles desenvolupen ullals, però les femelles no, són més petits en grandària que l’espècie d’elefant africà. Els mascles adults tenen aproximadament 12 peus d’alt i poden pesar fins a 11.000 lliures, les femelles són més petites per un parell de peus i uns pocs milers de lliures.

Perquè es esta en extinció?

  • Les principals amenaces a les quals s’enfronta l’elefant asiàtic són la falta d’hàbitat i, com en altres casos, l’ésser humà. Quant a la falta d’hàbitat, aquesta es deu principalment a la desforestació que sofreixen les selves del sud d’Àsia, en les quals normalment viuen. L’home és la seva major amenaça ja que la caça furtiva, que arriba a ser indiscriminada, provoca una alarmant disminució dels exemplars d’aquest mamífer.

 

El panda vermell

El panda vermell  és de color marró vermellós o castanyer amb la vora de les orelles gairebé blanc, igual que les galtes, el musell i les taques sobre els ulls. També té franges de color marró en la cara que semblen llàgrimes.
És un animal principalment nocturn i solitari, però forma parelles durant la temporada de apareament . El panda vermell de marca el seu territori amb l’olor de les seves dejeccions, la seva orina i les seves secrecions, de forta olor a almesc. Té arpes parcialment retràctils i és un bon trepador, usant els arbres no només per alimentar-se sinó també per escapar dels depredadors de terra i per prendre el sol a l’hivern.

Perquè es esta en extinció?

  • Està en perill d’extinció gràcies a l’home, qui destrueix el seu hàbitat i ho caça furtivament per vendre’ls a zoològics