Aus (Amèrica)

Picaflor de arica: 

(eulidia yarrellii ), també anomenat picaflor d’Arica , estrelleta xilena , o colibrí fada de cara rosada , és l’única espècie que integra el gènere monotípico : Eulidia , de la família Trochilidae . Aquesta au es distribueix en el centre-oest de l’Amèrica del Sud. La pèrdua d’hàbitat és una de les principals raons perquè una espècie disminueixi la seva població. En Arica, al nord de Xile, justament per la pèrdua del seu entorn.

Quetzal:

(quetzal resplendent ), també conegut com quetzal mesoamericà , quetzal centroamericano o simplement com quetzal , és una espècie d’au de la família dels trogones (Trogonidae). La seva àrea de distribució geogràfica inclou Amèrica Central i el sud de Mèxic , on habita els boscos nuvolosos no pertorbats. És una au de mida de 36-40 cm de llarg. El mascle té a més una cua serpentina de fins a 65 cm de llarg. Té un pes d’aproximadament 210 g. És el major representant del ordre dels Trogoniformes . La subespècie P. m. costaricensis és lleugerament menor que l’espècie nominal i té plomes de cua una mica més fines i curtes. El quetzal està amenaçat per depredadors com el tucaneta verd, esquirols i altres mamífers nocturns, que ataquen els seus ous o pollets petits, o per mussols, falcons i aguilillas que maten als adults. A més, els humans els cacen, ja sigui per les seves plomes o per intentar vendre’ls com a mascotes

Colibrí esmeralda:

(Amazilia luciae) Com la majoria de colibrís, el seu color depèn de les condicions luminínicas de l’entorn. Però en general A. luciae presenta matisos blavosos al coll i gola però un to maragda al dors. És inconfusible pel pit i ventre blanc brut. Sol ser confós amb Amazilia Candida i Amazilia tzacatl.