Aus (Asia)

La Ibis Crestada 

La Ibis Crestada  era un au comuna a l’orient d’Àsia. La seva distribució abastava gran part de Sibèria, Xina, Corea i Japó. Avui dia en la naturalesa només existeix una petita població al centre de Xina, s’estima d’uns vuitanta exemplars. S’han prenent serioses mesures per protegir aquelles àdhuc en estat salvatge i tractar de criar les que es tenen en captivitat. L’alimentació es basa de peixos, granotes, mol·luscs i insectes aquàtics. De longitud mesura uns 55 cm.

Perquè es esta en extinció?

  • INVASIÓ DELS SEUS HÀBITATS
    Una de les principals raons per les quals es troba en perill d’extinció és per la invasió i ocupació dels seus hàbitats naturals, els quals són llevats per al cultiu o per a la cria de bestiar.

Mosquiter bilistado

Els mosquiters comú i de Pallàs, té, com aquest últim, una cridanera llista supraciliar, molt llarga, i un parell de franges alares, però manca d’una evident llista pileal mitjana i presenta la rabadilla del mateix color que el dors. El mosquiter de Hume, molt semblat (fins fa poc es considera com una simple subespècie del allistadora), és de color general més apagat, amb el dors més grisenc i menys verd, la llista super ciliar i les franges alares menys cridaneres, i les seves potes i escaig totalment foscos, sense tons roses

Perquè es esta en extinció?

  • LA CONTAMINACIÓ JUGA UN PAPER IMPORTANT
    S’ha demostrat a través d’estudis, que la contaminació, sònica, atmosfèrica i unes altres, redueixen considerablement la capacitat de les aus per reproduir-se, procrear i viure el seu període de vida normal.

Àguila Filipina

Està adornada amb llargues plomes marrons que formen una cresta llanuda. Aquestes plomes li donen l’aparença de posseir la cabellera d’un lleó, que al seu torn s’assembla a la de la mítica aixeta. L’àguila té una cara fosca i un clatell i coronil·la de color marró cremós. La part posterior de l’àguila filipina és de color marró fosc, mentre que la part inferior i l’inferior de les ales són de color blanc. Les seves pesades cames són de color groc, amb grans i poderoses arpes fosques, i el prominent, gran molt arquejat bec és de color gris blau . Els ulls d’aquesta àguila són de color blau-gris. Els joves són similars als adults, excepte les plomes del dors, que tenen serrells pàl·lids.

Perquè es esta en extinció?

  • DESTRUCCIÓ DEL SEU HÀBITAT
    La destrucció dels boscos i la fragmentació per a l’extracció de fusta comercial i per a la rotació de cultius, és la principal amenaça. I és que amb aquestes pràctiques els boscos antics s’estan perdent ràpidament, de manera que tan sols 9220 km2 queden disponibles en condicions per a aquestes àguiles.
  • USOS DEL MITJÀ PER PART DE L’HOME
    A més, la major part dels restants boscos de terres baixes estan subjectes a concessions forestals, per la qual cosa tampoc se’ls pot aplicar una protecció correcta.
  • MINERIA I CAÇA
    La mineria i la caça incontrolada, ja sigui per alimentar-se o per vendre’ls a zoològics o per comerciar amb ells en altres mercats, plantegen noves amenaces.
  • PLAGUICIDES
    També hi ha proves que els plaguicides a través de la cadena alimentària s’acumulen en el seu organisme, reduint encara més el seu lent ritme reproductiu.