Aus (Antàrtida)

Pingüino emperador

(Aptenodytes forsteri) és una espècie d’au esfenisciforme de la família Spheniscidae. Aquesta espècie, endèmica de l’Antàrtida, és la de major grandària i pes de tots els pingüins; el mascle i la femella són similars en plomatge i grandària, poden superar els 120 cm d’alçada i pesen entre 20 i 45 kg. L’esquena, les ales i el cap són de color negre, la part anterior és blanca des de les potes fins al ventre, amb el pit d’un to groc pàl·lid i dos auriculars a l’altura de les oïdes d’un cridaner groc brillant. Com tots els pingüins no pot volar, però unes ales rígides i planes i un cos hidrodinàmic particularment adaptat per a un hàbitat marí.

Pingüino Rockhopper

(Eudyptes chrysocome) és una espècie de pingüí estretament relacionada amb el pingüí macaroni. Aquest és el més petit dels pingüins crestados. El seu color és negre i blanc; aconsegueix una longitud de 55 cm i un pes mitjà de 3.35 kg. Té la part superior fosca coronada per celles de plomes de color groc brillant que es projecten cap a enrere sobre els ulls vermells. Crien en colònies, des del nivell del mar fins a les cim dels turons i, algunes vegades, terra adentro.Esta espècie es troba en un estat de conservació «vulnerable» a causa de la desaparició d’un 24% de la seva població en els últims trenta anys.