Aus (Àfrica)

Els voltors

Són aus de rapinya carronyaires, és a dir, que s’alimenten només d’animals morts (carronya). Els voltors es troben a tots els continents. Una característica particular de molts voltors és el seu cap pelat, desproveït de plomatge. Això és degut amb seguretat al fet que un cap amb plomes s’embrutaria amb sang i altres fluids en introduir-lo dins de les carcasses d’animals grans i seria difícil de mantenir-lo net. Per norma general, els voltors són aus de gran envergadura. Per aquesta raó, necessiten trobar bosses d’aire calent per elevar-se. El seu vol és més aviat lent, i no baten molt les ales, sinó que típicament planen (és a dir, es sostenen enlaire amb les ales esteses, sense alabatre), fent voltes i més voltes. Tot sovint apareixen en petits grups

Perquè es esta en extinció?

  • INVASIÓ DELS SEUS HÀBITATS
    Una de les principals raons per les quals es troba en perill d’extinció és per la invasió i ocupació dels seus hàbitats naturals, els quals són llevats per al cultiu o per a la cria de bestiar.

El batis pririt

Es una espècie d’au en la família Platysteiridae. És un petit ocell insectívor. Construeix un niu petit en forma de tassa a la zona baixa d’un arbre o en un arbust. El seu plomatge és molt cridaner. El mascle adult posseeix una corona i esquenes grisa fosc, màscara dels ulls negra i gola blanca. El seu romp i cua són negres, i les ales són negres amb laterals blancs en les plomes de vol i una gran taca blanca en l’espatlla. Les seves zones inferiors són blanques amb una ampla franja negra en el pit i clapejat negre en els costats. El plomatge de la femella i exemplars joves difereix que no posseeixen la franja negra en el pit, en canvi la gola i el pit són d’un to davant càlid.

Perquè es esta en extinció?

  • INVASIÓ DELS SEUS HÀBITATS
    Una de les principals raons per les quals es troba en perill d’extinció és per la invasió i ocupació dels seus hàbitats naturals, els quals són llevats per al cultiu o per a la cria de bestiar.

Pingüí africà

També conegut com el pingüí de potes negres, el pingüí africà és un dels quals més els agrada veure a les persones, pesen al voltant d’11 lliures i mesuren fins a 27 polzades. S’identifiquen fàcilment a causa de les seves característiques físiques, són de color negre a tot el llarg del cap i esquena i tenen punts i línies negres en el ventre. Si observes aquests punts i línies, t’adonaràs que són diferents per a cadascun. D’aquesta manera els investigadors poden fer un seguiment dels comportaments i moviments de membres particulars d’una colònia de pingüins africans

Perquè es esta en extinció?

  • El pingüí africà pertany a la part baixa de la cadena alimentosa pel que té un gran nombre de depredadors tant marins com a terrestres com poguessin ser; els taurons, les foques del cap, mangosta, serps, lleopards i Gavines (amb les cries de pingüí). No obstant això, la major amenaça d’extinció no prové de la gran quantitat de depredadors que té sinó de la mà de l’ésser humà. La sobreexplotació de la pesca comercial i la contaminació constant del seu hàbitat per abocaments d’hidrocarburs al mar estan provocant un descens vertiginós en la seva alimentació pel que cada vegada moren més pingüins d’inanició.